Konu
:
SULU BÖREK
Yalnız Mesajı Göster
SULU BÖREK
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
SULU BÖREK
MALZEMELER
1 kg yufka
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı beyaz peynir
½ su bardağı kaşar peyniri
½ demet maydanoz
1 yumurta
Susam, çörekotu
YAPILIŞI:
Beyaz peyniri ezin, kaşar peynirini rendeleyin ve birbirine karıştırın
Maydanozu ince ince kıyın ve peynirlere ilave edin
Yufkayı tezgahın üzerine açın, üzerini sıvı yağla yağlayın
8 parçaya kesin, geniş tarafına peynirli harçtan bir kaşık koyun ve sigara böreği gibi ama daha düz olacak şekilde sarın
Bütün yufkayı bu şekilde hazırladıktan sonra düz bir tabağa dizip derin dondurucuya koyun ve bir gece bekletin
Ertesi gün dondurucudan çıkartın
Bir kaseye su koyun, börekleri suya batırın, 8-10 saniye bekletin ve fırın tepsisine dizin
Üzerlerine yumurta sürün, susam-çörek otu serpin ve fırına sürün
200 derecede pişirin, sıcakken servis yapın
Bu böreği hazırlayıp derin dondurucuya koyup, dilediğiniz zaman suya batırıp da pişirebilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul