Konu
:
Kıymalı Nokul
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Nokul
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Nokul
Kıymalı Nokul - Kıymalı Nokul Tarifi
Malzemeler :
5 su b
un
yarım paket yaşmaya
1 su b
süt
1 çay b
sıvıyağ
2 yumurta
1 tatlı k
tuz
alabildiği kadar su
Sürmek için:
sıvıyağ
İç harcı için:
300 gr
kıyma
4 soğan
maydanoz
tuz
karabiber
sıvıyağ
Hazırlanışı :
İç harcı için 4 adet soğanı yemeklik kesin
1 tutam maydanozu ince olarak kesin
Tavaya sıvıyağı alın
Soğanları kavurun
Soğanlar kavrulduktan sonra kıymyı ilave edin ve kavurmaya devam edin
Üzerine tuz,karabiber ilave edin
İç harca en son ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin ve karıştırıp soğutun
Karıştırm kabına 5 su bardağı unu alın
Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpin
Unun ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmayayı ilave edin
Mayanın üzerine 1 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 bütün yumurta,diğer yumurtanın sadece akını ilave edin
Üzerine ılık su ilave edin ve mayayı sıvılarla beraber karıştırın
Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurun
Hamuru merdane ile açın
Üzerine sıvıyağ sürün
Hamurun üzerine kıymalı iç harçtan ilave edin ve yayın
Daha sonra hamurun bir ucundan başlayıp sarın ve kesin
Daha sonra tekrar rulo yapın ve sarın ve kesin
Hamur bitene kadar tekrarlayın
Daha sonra hamurları 4 parmak genişliğinde kesin
Fırın tepsisine dizin
Üzerine yumurta sarsını sürün
Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul