Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Nokul

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Nokul



Kıymalı Nokul - Kıymalı Nokul Tarifi



Malzemeler :

5 su b un

yarım paket yaşmaya

1 su b süt

1 çay b sıvıyağ

2 yumurta

1 tatlı k tuz

alabildiği kadar su

Sürmek için:


sıvıyağ

İç harcı için:


300 gr kıyma

4 soğan

maydanoz

tuz

karabiber

sıvıyağ


Hazırlanışı :

İç harcı için 4 adet soğanı yemeklik kesin1 tutam maydanozu ince olarak kesinTavaya sıvıyağı alınSoğanları kavurunSoğanlar kavrulduktan sonra kıymyı ilave edin ve kavurmaya devam edinÜzerine tuz,karabiber ilave edinİç harca en son ince kesilmiş olan maydanozu ilave edin ve karıştırıp soğutunKarıştırm kabına 5 su bardağı unu alınUnun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz serpinUnun ortasına havuz açın ve yarım paket yaşmayayı ilave edinMayanın üzerine 1 su bardağı süt,1 çay bardağı sıvıyağ,1 bütün yumurta,diğer yumurtanın sadece akını ilave edinÜzerine ılık su ilave edin ve mayayı sıvılarla beraber karıştırın


Daha sonra unu da karıştırarak hamuru yoğurunHamuru merdane ile açınÜzerine sıvıyağ sürünHamurun üzerine kıymalı iç harçtan ilave edin ve yayınDaha sonra hamurun bir ucundan başlayıp sarın ve kesinDaha sonra tekrar rulo yapın ve sarın ve kesinHamur bitene kadar tekrarlayınDaha sonra hamurları 4 parmak genişliğinde kesinFırın tepsisine dizinÜzerine yumurta sarsını sürünÖnceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla