Konu
:
Patatesli Tart Börek
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Tart Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Tart Börek
malzemeler
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 adet yumurta akı
1 çay bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
alabildiği kadar un
İçi için:
3 adet orta boy patates
1 adet kuru soğan
1 avuç rende kaşar
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için:
Yumurta sarısı
yapilisi
Derin kaba ılık su, şeker ve maya konur, eritilir
Üzerine yoğurt, yumurta akı, yağ, tuz ve alabildiğine un eklenerek yoğrulur
Hamur 1 saat dinlendirilir
Bu arada iç hazırlanır
Tavaya yağ ve ince kıyılmış soğan konur
Soğan pembeleşince küp şeklinde doğranmış çiğ patates eklenir
Patates yumuşamaya başlayınca tuz, karabiber atılır, ateşten alınır
Ilıyınca kaşar rendesi eklenir
Dinlenen hamur biri diğerinden biraz ufak olacak şekilde ikiye bölünür
Büyük hamur yağlanmış, yuvarlak fırın kabından taşacak şekilde yerleştirilir
Üzerine patatesli iç konur
Kalan ufak parçada açılır üzerine kapatılır
Sarkan uçları bükerek toplanır
Üzerine yumurta sarısı sürülür
190 derece fırında kırmızı renkte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul