Konu
:
Pohaça Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Pohaça Tarifleri
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pohaça Tarifleri
pohaça tarifi - değişik pohaçalar
Malzeme:
5 su bardağı un
1 paket yaş maya veya 2 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı yoğurt
½ su bardağı sıvıyağ
125 gr
oda ısısında tereyağı
Yapılışı:
Bütün malzemeler karıştırılır ve ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yapılır
Hamur iyice yoğurulur ve bir kaba konarak üzeri kapatılır
- Bazılarını çubuk şeklinde yuvarladığım hamurları sosise doladım, ya da hamurun içine sosisi sarıp sonra suya batırılmış bıçakla üzerinde yarıklar yaptım
- Taze soğanları, yeşil biberleri çok ince doğradım
Domateslerin de kabuklarını soyup iç kısmı hariç, yani etli kısımlarını küçük küpler şeklinde doğradım
İnce doğranmış sosis, yeşil soğan, biber ve domatesleri, poğaça gibi hamurun içine koyup, hamuru kapadıktan sonra ters çevirip üzerinde suya batırılmış bıçakla yarık açtım
- Yumurta akı ile karıştırdığım beyaz peyniri hamurun içine koyup kapadım ve ters çevirerek tepsiye dizdim
Bazılarını da hamurun içine peynirli harcı koyduktan sonra, küçük pileler olacak şekilde üzerini kapadım
- Ve en son içine birkaç damla zeytinyağı batırılmış yumurta sarılarını sürdüm
Bazılarına çörek otu serptim
Şekil verme, üzerini süsleme hayal gücüne kalmış
Ve 200 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana dek pişirilir
Hamurun mayası gelince tekrar yoğurulup şekil verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul