Konu
:
Kıymalı Sodalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Sodalı Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Sodalı Börek
Malzemeler
350 gr kadar kıyma
1 soğan
1 kaşık salça
4 adet yufka
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
40 cl maden suyu (iki şişe)
2 yumurta
Hazırlanışı
Bu tarifi portakal ağacından esinlenerek yaptım biraz değiştirerek
İç malzemesi için soğanı rendeleyin
Salçayı kavurun ve kıymayı atıp güzelce kavurun
Diğer taraftada dikdörtgen bir fırın tepsisini yağlayın
1 yufkayı bütün olarak tepsiye serin
(yufka tepsinin kenarlarından sarksın)ikinci yufkayı ikiye bölün
her bir parçayı kırıştırarak tepsiye eşit şekilde serin
üçüncü yufkayı da ikiye bölün
bu defa sadece bir yarısını tepsiye serin
İç malzenin tamamını tepsideki 2,5 yufkanın üzerine yayın
Üçüncü yufkanın kalan yarısını kıyma harcının üzerine kırışık olarak serin
Son yufkanın kenar kısımlarını genişçe koparıp orta kısmını bütün olarak bırakın
Kopardığınız kenarları parça parça tepsiye yayın
Tepsinin en altına serdiğiniz ve dışına sarkan yufkayı iç tarafa çevirip tepsinin şekline göre katlayın
Ortası kalan yufkayı tepsiye serin
kenarına taşan kısımları böreğin altına sıkıştırın
böreği kuru halde iken istediğiniz büyüklükte dilimleyin
Yüksek bir kapta sıvıyağı,2 şişe maden suyunu ve 2 yumurtayı ekleyin (çünkü maden suyundan ötürü kabarıyor kabınız kısa olursa malzemeniz taşar ben blendır setinin karıştırma kabında çırptım) Karışımı kestiğiniz yufkaların üzerine gezdirin
(Pişirmeden üzerinde de minik minik parçalar halinde tereyağını koyun) En az 1 saat oda sıcaklığında bekletin
Ben 3 saate yakın beklettim
Ne kadar çok beklerse o kadar güzel kabarıyor
Tadı da harikaydı
Tepsiden dilim alıp çekemeden yenildi )
Afiyet olsun
Not: Böreği 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirmeniz yeterlidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul