Konu
:
Cevizli Havuçlu Milföyler
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Havuçlu Milföyler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Havuçlu Milföyler
hamur işi tarifler - milföylü tarifler
Malzemeler:
*
24 adet volavon (minik milfoy tartlari)
*
2 adet orta boy havuc (rendelenmis)
*
1 dis kucuk sarmisak (dovulmus)
*
1 avuc ceviz (iri cekilmis)
*
2 y
k
yogurt (ne kadar koyu kivamli olursa o kadar iyi)
*
1 c
k
nin ucuyla kimyon, paprika ve kisnis
*
1,5 y
k
zeytinyagi
*
Bir kac dal maydanoz
*
Biraz tuz ve karabiber
Yapilisi:
1
Teflon bir tavaya zeytinyagini alip kizdirin
Sarmisagi, havucu, baharatlari ve tuz ile karabiberi ekleyip havuc sararip yumusayincaya kadar orta ateste soteleyin ve sogumaya birakin
2
Soguyan havuc karisimina yogurdu ve cevizi ilave edip iyice karistirin
Salatanin kivami tipki amerikan salatasi gibi olmali, yogurdu azar azar eklerseniz daha iyi sonuc alirsiniz
3
Hazirladiginiz karisimi servise yakin volavonlarin icine bir cay kasigi ile paylastirip uzerlerini minik maydanoz yapraklari ile susleyin
Afiyet olsun!
kullandigınızvolavonlarin (ya da orjinal adi ile "vol-au-vent"ler) capi yaklasik 2tl buyuklugunde
Ne kadar kucuk olursa o kadar sirin ve yemesi bir o kadar kolay oluyor o yuzden buyuk boylarindan secmemeniz tavsiye edilir
Ayrica iclerini onceden doldurmayin, yumusayabilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul