Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Havuçlu Milföyler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Havuçlu Milföyler



hamur işi tarifler - milföylü tarifler

Malzemeler:


*

24 adet volavon (minik milfoy tartlari)

*

2 adet orta boy havuc (rendelenmis)

*

1 dis kucuk sarmisak (dovulmus)

*

1 avuc ceviz (iri cekilmis)

*

2 yk yogurt (ne kadar koyu kivamli olursa o kadar iyi)

*

1 cknin ucuyla kimyon, paprika ve kisnis

*

1,5 yk zeytinyagi

*

Bir kac dal maydanoz

*

Biraz tuz ve karabiber

Yapilisi:


1

Teflon bir tavaya zeytinyagini alip kizdirin Sarmisagi, havucu, baharatlari ve tuz ile karabiberi ekleyip havuc sararip yumusayincaya kadar orta ateste soteleyin ve sogumaya birakin

2

Soguyan havuc karisimina yogurdu ve cevizi ilave edip iyice karistirin Salatanin kivami tipki amerikan salatasi gibi olmali, yogurdu azar azar eklerseniz daha iyi sonuc alirsiniz

3

Hazirladiginiz karisimi servise yakin volavonlarin icine bir cay kasigi ile paylastirip uzerlerini minik maydanoz yapraklari ile susleyin Afiyet olsun!



kullandigınızvolavonlarin (ya da orjinal adi ile "vol-au-vent"ler) capi yaklasik 2tl buyuklugunde Ne kadar kucuk olursa o kadar sirin ve yemesi bir o kadar kolay oluyor o yuzden buyuk boylarindan secmemeniz tavsiye edilir Ayrica iclerini onceden doldurmayin, yumusayabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla