Konu
:
Kayınvalidemin Boşnak Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Kayınvalidemin Boşnak Mantısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayınvalidemin Boşnak Mantısı
Boşnak Mantısı - Boşnak Mantısı Tarifi - Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
1 kilo un
1 Yumurta
Tuz
Yapılışı :
Un bir yumurta ve su ile yuğrulur
Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir
Hamur yarım saat kadar üstü nemli bezle örtülüp dinlendirilir
Sonra yarım yumruk büyüklüğünde toplar yapılır
Merdanle ile 15-20 cm çapında açılır
Açılan hamurların arasına sıvı ve katı yağ karışımından sürülür
Sonra açılan hamurlar ikişer ikişer üst üste konur
Elle çekilerek hamur büyütülür
Rulo yapılıp 3 cm büyüklüğünde kesilip tepsiye dizilir
Önceden kızdırılan fırında pişirilir
Pişince üstüne sarımsaklı yoğurt konur
5 dk daha fırına atılır
Fırından çıkarılıp üzerine pul biber ve tereyağı karışımı dökülür
not :
Bu tarif kayınvalidemden öğrendiğim ve devamlı yaptığım mantıdır
Kendi tarifimdir
Başka adı varsa bilemem
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul