Yalnız Mesajı Göster

Kayınvalidemin Boşnak Mantısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayınvalidemin Boşnak Mantısı



Boşnak Mantısı - Boşnak Mantısı Tarifi - Boşnak Mantısı Nasıl Yapılır




Malzemeler:


1 kilo un


1 Yumurta


Tuz


Yapılışı :


Un bir yumurta ve su ile yuğrulurKulak memesi kıvamında hamur elde edilir


Hamur yarım saat kadar üstü nemli bezle örtülüp dinlendirilir


Sonra yarım yumruk büyüklüğünde toplar yapılır


Merdanle ile 15-20 cm çapında açılır


Açılan hamurların arasına sıvı ve katı yağ karışımından sürülür


Sonra açılan hamurlar ikişer ikişer üst üste konur


Elle çekilerek hamur büyütülürRulo yapılıp 3 cm büyüklüğünde kesilip tepsiye dizilir


Önceden kızdırılan fırında pişirilir


Pişince üstüne sarımsaklı yoğurt konur5 dk daha fırına atılır


Fırından çıkarılıp üzerine pul biber ve tereyağı karışımı dökülür


not :


Bu tarif kayınvalidemden öğrendiğim ve devamlı yaptığım mantıdır


Kendi tarifimdir


Başka adı varsa bilemem

Alıntı Yaparak Cevapla