Yalnız Mesajı Göster

Dereotlu Poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dereotlu Poğaça



malzemeler


15 su bardağı ılık süt,

1 buçuk çorba kaşığı tozşeker,

kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya,


1 adet yumurta,

1 su bardağı sıvıyağ,

yarım demet dereotu,

alabildiğince un,

tuz

İçine: Zeytin ezmesi

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

yapilisi


Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın Mayayı ilave edin Yaklaşık 10 dakika bekletin Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet de-reotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun

Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın Elinizde yuvarlayıp açın Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun

Ağzını büzerek, kapatın Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin

Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla