06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dereotlu Poğaça
malzemeler
1 5 su bardağı ılık süt,
1 buçuk çorba kaşığı tozşeker,
kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya,
1 adet yumurta,
1 su bardağı sıvıyağ,
yarım demet dereotu,
alabildiğince un,
tuz
İçine: Zeytin ezmesi
Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı
yapilisi
Ilık süt ve şekeri bir kapta karıştırın Mayayı ilave edin Yaklaşık 10 dakika bekletin Üzerine 1 adet yumurtayı ilave edin ve karıştırın Sonra 1 su bardağı sıvıyağı, ince kıyılmış yarım demet de-reotunu, alabildiği kadar un ve tuzu ekleyin Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun
Üzerine nemli bir bez örterek, yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın Elinizde yuvarlayıp açın Ortasına 1 çay kaşığı zeytin ezmesi koyun
Ağzını büzerek, kapatın Ters çevirin ve yağlanmış tepsiye dizin
Üzerine bir fırça yardımıyla yumurtanın sarısını sürün Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin
|
|
|