Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Sarmal Çörekler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Sarmal Çörekler



Tarçınlı Sarmal Çörek Tarifi - Tarçınlı Sarmal Çöreğin Yapılışı

Malzemeler:


1paket milföy hamuru

tarçın

toz şeker

isteğe göre dövülmüş ceviz

Yapılışı:


Milföy hamurları buzdolabından çıkarılır ve yumuşaması beklenir Yumuşayan milföylerin her bir yaprağına istenilen miktarda tarçın, toz şeker ve ceviz dökülerek rulo halinde sarılır Rulolar sertleşmeleri için 5-10 dakika kadar buzdolabında bekletilir, çıkartılıp 2 santim kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir 180 dereceönceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla