Konu
:
Tavuklu kömbe
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu kömbe
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu kömbe
malzeme:
Hamur için:
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı kuru maya
1 kesme şeker
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı ucu tuz
Yufkaları yağlamak için:
150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ
İç malzeme:
5 soğan
1 bütün tavuk
1 çorba kaşığı kekik
1 çorba kaşığı tuz
1 çorba kaşığı pulbiber
1 demet maydanoz
tarifi
Maya ve şekeri I su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın
Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın
Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin
Hamuru 6 eşit bezeye ayırın
Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın
iç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın
Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin
Tuz, kekik ve pulbiberi ilave edin
Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın
Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin
Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin
2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin
İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin
Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin
Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul