Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu kömbe

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu kömbe



malzeme:


Hamur için:

4 su bardağı un

1 çorba kaşığı kuru maya

1 kesme şeker

1 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı ucu tuz

Yufkaları yağlamak için:

150 gr eritilmiş tereyağı veya 1 su bardağı sıvıyağ

İç malzeme:


5 soğan

1 bütün tavuk

1 çorba kaşığı kekik

1 çorba kaşığı tuz

1 çorba kaşığı pulbiber

1 demet maydanoz

tarifi


Maya ve şekeri I su bardağı suya ekleyip şeker eriyinceye kadar karıştırın Un ve tuzu yoğurma kabında harmanlayıp ortasını havuz gibi açın Mayalı suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin

Hamuru 6 eşit bezeye ayırın Oklava ile incelterek 40-45 santim çapında ve yarım santim kalınlığında yufkalar açın

iç malzeme için; tavuğu iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp etini tel tel ayırın Soğanları soyup kıyın ve tavuk etine ekleyin Tuz, kekik ve pulbiberi ilave edin Kıyılmış maydanozu ekleyip harmanlayın

Yaklaşık 35-40 santim çapındaki fırın tepsisini yağlayıp birinci yufkayı serin Üzerine 2 çorba kaşığı yağ gezdirin 2 yufkayı aralarına yağ sürerek tepsiye üst üste yerleştirin İç malzemeyi yayıp kalan yufkaları aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin

Kalan yağı gezdirip kareler şeklinde kesin Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla