Konu
:
Haşhaşlı Yoncagül
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Yoncagül
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Yoncagül
MALZEMESİ
3 yemek kaşığı bal
3 yemek kaşığı Hindistan cevizi tozu
1 tatlı kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı toz şeker
50 gr zeytinyağlı margarin
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
Üzeri için;
2 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
TARİF
Sütü ılıtın, şekerle birlikte derin bir kaseye aldığınız mayayı eritin
10 dakika bekletip, yumurta, tuz, yağ ve unu ekleyin
İyice yoğurarak hamuru tutun
En az 1 saat mayalanmaya bırakın
Bir maffin (top kek) kalıbını yağlayın
Her oyuğun içine ceviz büyüklüğünde yoğurduğunuz hamurlardan 3’er tane yerleştirin
Bu ölçü 12’li kalıp içindir ve bu hamurla 36 adet beze yapılır
Kalıptaki hamurları 30 dakika dinlendirip, üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün
Ortalarına haşhaş serpip, 175 derecede ısıttığınız fırında 30 dakika pişirin
Maffin kalıbınız yoksa aynı biçimi düz bir tepside de yapabilirsiniz
Ancak hamurlarınız bu kadar düzgün olmayabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul