Yalnız Mesajı Göster

Buzluk Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzluk Böreği



Malzemeler

3 Adet yufka

4 Çorba kaşığı margarin

1 Adet soğan

2 Adet patates(haşlanmış)

100 gr salam

1 Adet yumurta sarısı

Yarım demet maydonoz

Üzerine
Susam ve haşhaş


Hazırlanışı

Haşlamış patatesleri soyup, rendeleyelim

Salamı küçük küçük keselim

Soğanı küçük küçük doğrayıp çok az ayçiçek yağında hafifçe sote edelim

İçine patates rendesini, salamı, ince ince kıydığımız maydonozu, tuz ve karabiberi ilave edelim

Bir yufkayı düz bir zemine serip, üzerine eritilmiş tereyağı sürelim

Diğer yufkaların aralarına da margarin sürerek, ilk yufkanın üzerine yerleştirelim

Kat kat olan yufkaları, 8 eşit üçgen şeklinde keselim

Üçgenlerin geniş kenarına hazırladığımız içten bir miktar koyalım

Yanlarını içe doğru döndürüp, gevşek bir rulo halinde saralım

Börekleri bir kevgire dizelim

Üzerine birkaç kez su serpelim

Suyunu süzdükten sonra börekleri çok hafif yağlanmış bir tepsiye dizelim

Tepsiyi buzluğa yerleştirelim

Donana dek bekletelim

Buzluktan çıkardıktan sonra eritmeden üzerine yumurta sarısı sürelim

Önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında böreklerin altı üstü kızarana dek pişirerek , servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla