Konu
:
Tahinli Katmer
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Katmer
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Katmer
Tahinli Katmer tarifi - Tahinli Katmer yapilisi - Tahinli Katmer nasil yapilir
İşte haftasonu kahvaltıları için harika bir lezzet
Hem tahinli hem de çıtır çıtır
Bu ölçülerden aşağıda gördüğünüz gibi 3 - 4 adet katmer çıkıyor
Kalabalıksanız iki ölçüden yapmanızı tavsiye ederim
İşte haftasonu kahvaltıları için harika bir lezzet
Hem tahinli hem de çıtır çıtır
Bu ölçülerden aşağıda gördüğünüz gibi 3 - 4 adet katmer çıkıyor
Kalabalıksanız iki ölçüden yapmanızı tavsiye ederim
MALZEMELER
1/2 kg
un
Yaş maya (yarım paket=20gr)
1 Çay bardağı ılık süt veya su
2 Adet kesme şeker
1 Çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tahin (dilediğiniz kadar)
Hamur yoğururken kullanmak üzere ılık süt veya su
HAZIRLANIŞI
Bir kabın içine,bir çay bardağı ılık süt,maya,şeker ve sıvı yağı koyup 10-15 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin
Bir karıştırma kabına koyduğumuz unun içine tuz ekin ve mayalı karışımı döküp hamuru yoğurmaya başlayın
Hamurun kulak memesinden biraz daha yumuşak kıvamda olması gerekiyor
Bu yumuşaklığı elde etmek için bir miktar ılık süt dökerek yoğurun
Sıcak bir ortamda üstünü sıkıca örttüğünüz hamurun iki kat olmasını bekleyin
Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp un serpilmiş bir zeminde oklava yardımıyla açın ve üzerine tahin sürün
Açılan bu hamur bir kenarından kıvrılarak rulo yapın
Sonra bir kenarından yine kıvırarak bir salyangoz gibi yuvarlak hale getirin
Salyangoz haline gelen hamurun diğer kenarını(yani ucunu) hamurun ortasına bastırın
Bütün bezeleri bu hale getirdikten sonra,üzerine yine un serpin ve oklavayla açın
Sonra hafif yağlanmış teflon tavada iki tarafını pişirin
Bu haftasonu denersiniz belki
Afiyet şeker olsun
ALINTIDIR
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul