Konu
:
Enginarlı Tortelli
Yalnız Mesajı Göster
Enginarlı Tortelli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginarlı Tortelli
Enginarlı Tortelli Nasıl Yapılır - Enginarlı Tortelli Tarifi - İtalyan Yemeği - İtalyan Usulü Enginarlı Tortelli
Malzemeler
2 su bardağı un
3 adet yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Kıvam için az su
İçi için:
1 adet enginar
1 adet yumurta sarısı
1 su bardağı rende kaşar
1 çay bardağı krema
1 çay bardağı su
Tarifi
Hamur malzemesiyle sert kıvama yakın bir hamur yoğulur
Yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır
Bu arada iç malzemesi ince kıyılmış haşlanmış enginarla karıştırılarak hazırlanır
Hamur iki parçaya bölünür
Her parça merdaneyle servis tabağı kadar açılır
İç malzeme kayısı kadar büyüklükte hamurun üzerine aralıklı bırakılır
Kenarlarına fırçayla su sürülür
Üzerine aynı büyüklükte açılmış hamur konur
İçler belirli olacak şekilde içlerin çevresine bastırılır
İçlerin kenerından kare şeklinde kesilir
Kaynamakta olan suda 6-7 dakika kaynatılır
Üzerine arzu edilen sos gezdirilir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul