Konu
:
Bol Tahıllı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Bol Tahıllı Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bol Tahıllı Ekmek
evde ekmek nasıl yapılır - ekmek yapımı - ekmek tarifleri
Malzemeler-
1 1/2 su bardağı beyaz un
1 su bardağı tam buğday unu
1 su bardağı çavdar unu
1/4 su bardağı mısır unu
1 1/2 tatlı kaşığı instant kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı pekmez
1 1/2 su bardağı oda sıcaklığında su
1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
Yapılışı-
Önce kuru daha sonra sıvı malzemeleri mixer kabına aktarın
Mixer ın hamur yoğurma aparatı ile 4-5 dakika yoğurun
Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz
Hamurun üzerini kapatıp ılık bir yerde 1 saat mayalanmasını sağlayın
Mayalanan hamuru unlanmış mutfak tezgahı üzerinde 2-3 dakika yoğurun
İyice yağlanmış dikdörtgen kek kalıbına yerleştirin ve 1 saat kabarması için bekletin
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 50 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul