Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Cızlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Cızlama



malzemeler


1 su bardağı un

2 kibrit kutusu kadar yaş maya

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

İçi için :

250 gr kıyma

1 Soğan
yapılışı

Mayaya tuz ve şeker katarak 1 su bardağı ılık suda 10 dakika, ıslatınız Tencereye unu ve mayayı koyarak elle çarpınız 1 su bardağı ılık su daha ilave ederek çarpmaya devam ediniz Suluca olan hamuru hacminin 1,5 misli kabarıncaya kadar mayalandırınız

Kıymayı ince doğranmış soğanla kavurunuz Yağsız tavayı hafif kızdırıp mayalı hamurdan bir kepçe dökünüz Sağa sola hareket ettirerek sertleşmesini sağlayınız Kenarlarını tavadan kurtarıp ters çeviriniz Diğer yüzünüde pişirip tencereye alınız Üzerine tereyağ sürüp kapak örtünüz Diğerlerimde aynı şekilde hazırlayıp üst üste koyunuz

İçlerine kıymalı iç koyup rulo yaparak servis tabağına yerleştiriniz

Alıntı Yaparak Cevapla