Konu
:
Kıymalı Cızlama
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Cızlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Cızlama
malzemeler
1 su bardağı un
2 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
İçi için :
250 gr
kıyma
1 Soğan
yapılışı
Mayaya tuz ve şeker katarak 1 su bardağı ılık suda 10 dakika, ıslatınız
Tencereye unu ve mayayı koyarak elle çarpınız
1 su bardağı ılık su daha ilave ederek çarpmaya devam ediniz
Suluca olan hamuru hacminin 1,5 misli kabarıncaya kadar mayalandırınız
Kıymayı ince doğranmış soğanla kavurunuz
Yağsız tavayı hafif kızdırıp mayalı hamurdan bir kepçe dökünüz
Sağa sola hareket ettirerek sertleşmesini sağlayınız
Kenarlarını tavadan kurtarıp ters çeviriniz
Diğer yüzünüde pişirip tencereye alınız
Üzerine tereyağ sürüp kapak örtünüz
Diğerlerimde aynı şekilde hazırlayıp üst üste koyunuz
İçlerine kıymalı iç koyup rulo yaparak servis tabağına yerleştiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul