Konu
:
ISPANAKLI KATMER (MAYALI)
Yalnız Mesajı Göster
ISPANAKLI KATMER (MAYALI)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ISPANAKLI KATMER (MAYALI)
Malzemeler:
Hamuru:
5 su bardağı un
1 çorba kaşığı şeker
1 paket toz maya (dr
Otker’in yeşil paketinden) isterseniz; 1 tatlı kaşığı kuru maya yada yarım paket yaş maya kullanabilirsiniz
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İç malzemesi:
750gr ıspanak
2-3 baş soğan
100gr beyaz peynir
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz, kırmızı tozbiber, karabiber
Üzerine sürmek için:
2 çorba kaşığı tereyağ yada 40 gr margarin
Yapılışı:
Un bir kabın içerisine boşaltılır
İçerisine toz maya, tuz ve şeker karıştırılır
Daha sonra özlü bir hamur elde edesiye kadar ara ara su ilave edilip sürekli yoğrulur
( bu işlemi yaş mayadan yada kuru mayadan yapmak isterseniz, yarım su bardağı su ile şekeri vede mayayı bir kabın içerisinde önce mayalandırın sonra unla beraber yoğurun)
Hamuru ılık ortamda iki misli kabarana kadar dinlendirin
Bu arada içini hazırlamak için
Ispanakları yıkayıp doğrayalım
Soğanları doğrayalım
Sıvıyağda önce soğanları biraz şeffaf bir renk alana kadar kavuralım
Daha sonra ıspanakları ilave edip suyuynu salıp çekene kadar kavuralım
Tuz, kırmızı tozbiber ve karabiberini ilave edin ve içinin biraz soğuması için bir kenara alın
Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında açın
Yufkaların yarısına ıspanaklı harçtan koyun, diğer yarısına kapatıp kenarlarını tırnak ucuyla bastırın
Katmerleri çok hafif yağlanmış (ilk seferinde 1 çay kaşığı yağ döküp peçete ile sildim
Bir daha da tavaya yağ koymadım
)teflon tavada yada sacda arkalı önlü pişirip pişen katmerleri sıcak iken tereyağı ile yağlayıp servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul