Yalnız Mesajı Göster

ISPANAKLI KATMER (MAYALI)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ISPANAKLI KATMER (MAYALI)



Malzemeler:


Hamuru:


5 su bardağı un

1 çorba kaşığı şeker

1 paket toz maya (drOtker’in yeşil paketinden) isterseniz; 1 tatlı kaşığı kuru maya yada yarım paket yaş maya kullanabilirsiniz

1 tatlı kaşığı tuz

ılık su


İç malzemesi:


750gr ıspanak

2-3 baş soğan

100gr beyaz peynir

yarım çay bardağı sıvıyağ

tuz, kırmızı tozbiber, karabiber

Üzerine sürmek için:


2 çorba kaşığı tereyağ yada 40 gr margarin



Yapılışı:


Un bir kabın içerisine boşaltılır İçerisine toz maya, tuz ve şeker karıştırılır Daha sonra özlü bir hamur elde edesiye kadar ara ara su ilave edilip sürekli yoğrulur ( bu işlemi yaş mayadan yada kuru mayadan yapmak isterseniz, yarım su bardağı su ile şekeri vede mayayı bir kabın içerisinde önce mayalandırın sonra unla beraber yoğurun) Hamuru ılık ortamda iki misli kabarana kadar dinlendirin

Bu arada içini hazırlamak için Ispanakları yıkayıp doğrayalım Soğanları doğrayalım Sıvıyağda önce soğanları biraz şeffaf bir renk alana kadar kavuralım Daha sonra ıspanakları ilave edip suyuynu salıp çekene kadar kavuralım Tuz, kırmızı tozbiber ve karabiberini ilave edin ve içinin biraz soğuması için bir kenara alın

Hamurdan yumurtadan biraz daha büyük parçalar koparın ve 2-3 mm kalınlığında açın

Yufkaların yarısına ıspanaklı harçtan koyun, diğer yarısına kapatıp kenarlarını tırnak ucuyla bastırın

Katmerleri çok hafif yağlanmış (ilk seferinde 1 çay kaşığı yağ döküp peçete ile sildim Bir daha da tavaya yağ koymadım)teflon tavada yada sacda arkalı önlü pişirip pişen katmerleri sıcak iken tereyağı ile yağlayıp servis yapınız



Alıntı Yaparak Cevapla