Konu
:
ŞİPİT MANTISI
Yalnız Mesajı Göster
ŞİPİT MANTISI
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ŞİPİT MANTISI
Malzemeler
4 su bardağı un
1,5 kibrit kutusu kadar yaş maya
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı şeker
üstü İçin :
2 su bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı kırmızıbiber
İçi İçin ;
1/2 kg kıyma
1 orta boy soğan
2 orta boy domates
8-10 dal maydanoz
1 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Mayaya tuz, şeker ve 1 su bardağı ılık su ilave ederek 10 dakika yumuşatınız
Yağ, yoğurt katıp karıştırarak un ilave ediniz
Yumuşak bir hamur yapıp ılık bir yerde hacminin iki mislioluncaya kadar mayalandırınız
İnce kıyılmış soğanı tavaya koyup, tuz ve kıymayı katınız
Hafif hararetli ısıda ara sıra karıştırarak pişiriniz
Kabuğu soyularak küçük doğranmış domatesi ve 1 su bardağı suyu ilave edip 5 dakika daha pişiriniz
Kıyılmış maydanoz ve karabiber katıp karıştırınız
Hamur mayalanınca tekrar yoğurunuz
Yumurta büyüklüğünda parçalar alıp 2-3 mm
inceliğinde daire şeklinde açınız
Saçta iki tarafını pişiriniz
Aralarına ikişer kaşık sıcak karışım yaymak üzere 5 tanesini üst üste koyunuz
Yemek zamanı dörde, bölerek yemek tabaklarına koyup, üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek kırmızıbiberli yağ gezdiriniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul