06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çatlak Çörek
Malzemeler
250 gr margarin
1 Çay bardağı zeytinyağı
1 Su bardağı yoğurt
Yarım kahve fincanı sirke,tuz
1 Kahve fincanı maden suyu
1 Paket kabartma tozu
1 Adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için:
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
150 gr sucuk
Üzrine:
1 Adet yumurtanın sarısı
susam
Hazırlanışı
* Unu ekleyin
* Margarini eritip soğutun
* Derin bir kabın içerisinde margarin,1 çay bardağı zeytinyağı,1 su bardağı yoğurt,yarım kahve fincanı sirke,1 kahve fincanı maden suyu,1 paket kabartma tozu,tuz ve 1 adet yumurtayı karıştırın
* Unu yavaş ysvsş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın
* Hamuru 24 saat buzdolabında bekletin
* Limon büyüklüğünde parçalar koparıp,bezeler yapın
* Merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açın
* 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 dilim sucuk koyup,kapatın Yuvarlak şekil verip,tepsiye dizin
* Üzerine yumurta sarısı sürüp,susam dökün
* Keskin bir bıçakla artı şeklinde çizin
* Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin
|
|
|