Yalnız Mesajı Göster

Üzümlü Rulo Çörek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Üzümlü Rulo Çörek



Üzümlü Rulo Çörek Tarifi - Üzümlü Rulo Çörek Nasıl Yapılır - Üzümlü Rulo Çörek MalzemeleriÜzümlü Rulo Çörek


15 gr taze (yaş) maya

60 gr (1/4 su bardağı) + 1 çay kaşığı şeker

1/4 su bardağı ılık süt

480 gr (4 su bardağı) un

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı tarçın

125 gr (8 çorba kaşığı) + 1 tatlı kaşığı tereyağı (yumuşatılmış)

125 gr (2/3 su bardağı) kuru üzüm

60 gr (1/3 su bardağı) kuşüzümü


Küçük bir kasede mayayı ufalayıp, bir çay kaşığı şeker ekleyerek, bir çatalla eziniz 1/4 su bardağı süt katıp karıştırdıktan sonra, kaseyi ılık ve cereyansız bir yerde 15-20 dakika, mayalı karışım kabarana kadar bekletiniz Ilıtılmış büyük bir kaseye unu eleyip, tuz ve tarçını katınız Ortasını çukurlaştırıp, mayalı karışımı ve kalan 1 su bardağı sütü ekleyiniz Elinizle ya da bir spatulayla, unu süte yediriniz Bütün unu yedirip hamur kaseden taşmaya başlayınca, hafifçe unlanmış bir tezgaha alarak 10 dakika yoğurunuz (Hamur bu sırada tezgaha yapışacak olursa tezgahı yeniden hafifçe unlayınız Hamur pürüzsüz ve esnek olmalıdır)

Büyük kaseyi yıkayıp kuruladıktan sonra, hafifçe yağlayınız Hamuru top yapıp kaseye koyunuz

Kaseyi temiz ve nemli bir bezle örtüp, hamuru ılık ve cereyansız bir yerde 1,5 saat, bir kat kabarana kadar dinlendiriniz Bu arada bir tepsiyi 1 tatlı kaşığı yağla yağlayıp, bir kenara bırakınız

Hamuru kaseden alıp, hafifçe unlanmış bir tezgahta 4 dakika yoğurunuz Hamuru 1,5 cm kalınlığında, dikdörtgen biçiminde açınız Kalan 8 çorba kaşığı yağı, küçük parçalar halinde, hamurun üstüne serpiştiriniz Kalan 60 gr (1/4 su bardağı) şekeri, kuru üzümleri ve kuşüzümlerini de serpip, hamuru rulo halinde sarınız Keskin bir bıçakla ruloyu 2,5 cm kalınlığında dilimleyip, dilimleri her biri ötekinden 1,5 cm uzaklıkta olacak biçimde, yağlamış olduğunuz tepsiye diziniz

Önce, fırınnıızı yüksek sıcaklığa (220 °C) getirip ısıtınız

Tepsiyi ılık ve cereyansız bir yerde 20 dakika, rulolar bir kat kabarana kadar bekletiniz Tepsiyi fırına sürüp, üzümlü ruloları 15 dakika pişiriniz Tepsiyi fırından alıp, ruloları bir spatulayla ters çevirdikten sonra, tepsiyi yeniden fırına sürerek 10 dakika daha, üzümlü rulolar iyice kabarıp altın sarısı olana kadar pişiriniz

Tepsiyi fırmdan alıp, ruloları 10 dakika ılıttıktan sonra servis ediniz


Not: Üzümlü rulolar, tercihen sıcak olarak servis edilmelidir


Alıntı Yaparak Cevapla