Yalnız Mesajı Göster

Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek



atıştırmalık hamur işi tarifler - aperatif tarifleri - fındıklı gevrek yapımı


Malzemeler:

2 Yumurta

1 Su Bardağı Toz Fındık

1 Su Bardağı Pirinç Fındık

1 Su Bardağı Toz Şeker

2 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu

Aldığı Kadar Söke Un

Kuru Meyve Çeşitleri

Hazırlanışı:

Karıştırma kabına tereyağını ve yumurtayı koyup karıştırın Üzerine toz fındık, toz şeker ve pirinç fındığı da ekleyip yoğurun Daha önceden ıslatılan kuru meyveleri de içine katın Alabildiği kadar unu (8 yemek kaşığı kadar) ve kabartma tozunu da koyduktan sonra yoğurmaya devam edin Katı bir hamur elde edin Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayarak rulo yapın Yağlanmış fırın tepsisine yanyana yerleştirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Pişen hamurları dilimleyin ve bu sefer içleri kızaracak şekilde tepsiye dizerek fırına verin

Alıntı Yaparak Cevapla