Konu
:
Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Meyveli Fındıklı Gevrek
atıştırmalık hamur işi tarifler - aperatif tarifleri - fındıklı gevrek yapımı
Malzemeler:
2 Yumurta
1 Su Bardağı Toz Fındık
1 Su Bardağı Pirinç Fındık
1 Su Bardağı Toz Şeker
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Tatlı Kaşığı Kabartma Tozu
Aldığı Kadar Söke Un
Kuru Meyve Çeşitleri
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına tereyağını ve yumurtayı koyup karıştırın
Üzerine toz fındık, toz şeker ve pirinç fındığı da ekleyip yoğurun
Daha önceden ıslatılan kuru meyveleri de içine katın
Alabildiği kadar unu (8 yemek kaşığı kadar) ve kabartma tozunu da koyduktan sonra yoğurmaya devam edin
Katı bir hamur elde edin
Hamuru iki eşit parçaya ayırın ve yuvarlayarak rulo yapın
Yağlanmış fırın tepsisine yanyana yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Pişen hamurları dilimleyin ve bu sefer içleri kızaracak şekilde tepsiye dizerek fırına verin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul