Konu
:
Et Kürzesi
Yalnız Mesajı Göster
Et Kürzesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Et Kürzesi
Et Kürzesi Tarifi - Et Kürzesi Nasıl Yapılır - Hamur işi
Malzemeler
1 kilo kıyma (orta yağlı)
4-5 adet soğan
bir demet maydanoz
2 limon
1 kilo su
Alabildiğince un
Tarifi
Orta yağlı bir kilo kıymanın içine soğanlar rendelenir, limonlar sıkılır, maydanoz kıyılı yeteri kadar baharat atılır
Et yoğrulup dinlenmeye bırakılır
Hamur sert olarak yoğrulur yufka hamuru gibi ince açılır
Açılan yufkalar konserve kutusu ile daire şeklinde kesilir
Kesilen parçaların içine hazırlanan kıymalar azar azar koyulur
Hamur dürülüp tencerede suya atılır
15 dakika kaynatılır
Pişince sıcak servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul