Konu: Et Kürzesi
Yalnız Mesajı Göster

Et Kürzesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Et Kürzesi



Et Kürzesi Tarifi - Et Kürzesi Nasıl Yapılır - Hamur işi


Malzemeler


1 kilo kıyma (orta yağlı)

4-5 adet soğan

bir demet maydanoz

2 limon

1 kilo su

Alabildiğince un


Tarifi


Orta yağlı bir kilo kıymanın içine soğanlar rendelenir, limonlar sıkılır, maydanoz kıyılı yeteri kadar baharat atılır Et yoğrulup dinlenmeye bırakılır



Hamur sert olarak yoğrulur yufka hamuru gibi ince açılır Açılan yufkalar konserve kutusu ile daire şeklinde kesilir


Kesilen parçaların içine hazırlanan kıymalar azar azar koyulur Hamur dürülüp tencerede suya atılır 15 dakika kaynatılır


Pişince sıcak servis yapılır




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla