Konu
:
Haşhaşlı Zeytinli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Zeytinli Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Zeytinli Ekmek
evde ekmek yapılışları - ev ekmeği tarifleri - haşhaşlı ekmek nasıl yapılır
Malzemeler:
Hamur İçin:
2 Su bardağı un
1 Tatlı kaşığı tuz
2 Tatlı kaşığı şeker
1 Tatlı kaşığı instant maya
3/4 Su bardağı ılık su
İçi İçin:
200 gram çekirdeksiz zeytin
5 Yemek kaşığı ezilmiş haşhaş
1 Yemek kaşığı tahin
1 Yemek kaşığı pekmez
5 Yemek kaşığı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini iyice yoğurup ağzı kapalı bir kapta, ılık bir yerde 1 saat mayalayın
Zeytin dışındaki bütün malzemeleri iyice karıştırın
Hamuru tekrar yoğurup, 10 parçaya bölün
Bütün parçaları tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Aralarına haşhaşhaşlı karışımdan sürüp üst üste koyun
En üsttekine haşhaş sürmeyin
Elinizle ya da merdane ile bastırarak hamuru iyice genişletin
Orta kısmına zeytinleri koyup rulo olacak şekilde sarıp, iyice birleştirin
Keskin bir bıçak yardımıyla bir parmak kalınlığında dilimler kesip, zeytinler üste kalacak şekilde tepsiye birleşik nizamda yerleştirin
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul