06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçınlı Rulo
Üzeri için ise, bildiğim kadarıyla krem peynirle bir glazür hazırlanıyor, koyu krema halinde Ben kitaptaki tarife uyarak basit bir glazür hazırladım, ancak miktarı biraz arttırarak
Malzemeler :
1 yumurta (oda sıcaklığında)
1 cup su (27 C )
1/4 cup sıvıyağ
1/3 cup şeker
1 tsp tuz
3+1/2 cups un
1+1/2 tsp aktif kuru maya ( ben 1+1/4 tsp instant maya kullandım)
İç malzeme :
1/3 cup yumuşak tereyağı
1/3 cup şeker
2 tbsp tarçın
Üzeri için :
1/2 cup pudra şekeri
3 tbsp süt
Vanilya 1/4 tsp
(cup: su bardağı, tbsp: yemek kaşığı, tsp: tatlı kaşığı)
Yapılışı :
Bütün malzemeleri sırası ile makinenizin kabına koyarak hamur programında hamurunuzu hazırlayın Süre sonunda hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alarak dikdörtgen şeklinde açın Verdiğim ölçüler 18 rulo için, ben göz kararı açarak 16 parçaya böldüm
Hamuru açtıktan sonra üzerine yumuşak tereyağından sürün
İkinci olarak, tarçınlı karıştırdığınız şekeri hamurun üstüne serpin
Üçüncü olarak, hamuru rulo şeklinde sarın
Bıçakla dilimlere ayırın ve tepsiye yerleştirin
Bu şekilde 1 saat daha mayalanmaya bırakın
Fırınınıza bağlı olarak 350 F (177 C) ısınmış fırında 25-30 dk civarında pişirin
Üzeri için verilen malzemeleri karıştırarak ruloların üzerine gezdirin  
Ekleme : Yorumlarda sevgili arkadaşım Reyhan'a krem peynirle yapılan krema tarifini yollayacağımı iletmiştim Kendisi yolladığım tarifi uygulamış ve beğenmişler Buraya internetten bulduğum bu krema tarifini de ekliyorum Eğer tarifi yapmaya karar verirseniz, üzeri için bu kremayı kullanmanızı tavsiye ederim
Krem peynirli krema :
113 g krem peynir (oda sıcaklığında )
1/2 cup eritilmiş tereyağı
1+3/4 cup pudra şekeri
1 tsp vanilya
1 tbsp süt
Hepsini iyice çırpıp, krema haline getirin ve sıcak ruloların üzerine sürün Afiyet olsun
|
|
|