Yalnız Mesajı Göster

Tarçınlı Rulo

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarçınlı Rulo






Üzeri için ise, bildiğim kadarıyla krem peynirle bir glazür hazırlanıyor, koyu krema halinde Ben kitaptaki tarife uyarak basit bir glazür hazırladım, ancak miktarı biraz arttırarak



Malzemeler :



1 yumurta (oda sıcaklığında)

1 cup su (27 C )

1/4 cup sıvıyağ

1/3 cup şeker

1 tsp tuz

3+1/2 cups un

1+1/2 tsp aktif kuru maya ( ben 1+1/4 tsp instant maya kullandım)



İç malzeme :



1/3 cup yumuşak tereyağı

1/3 cup şeker

2 tbsp tarçın



Üzeri için :



1/2 cup pudra şekeri

3 tbsp süt

Vanilya 1/4 tsp



(cup: su bardağı, tbsp: yemek kaşığı, tsp: tatlı kaşığı)



Yapılışı :



Bütün malzemeleri sırası ile makinenizin kabına koyarak hamur programında hamurunuzu hazırlayın Süre sonunda hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alarak dikdörtgen şeklinde açın Verdiğim ölçüler 18 rulo için, ben göz kararı açarak 16 parçaya böldüm


Hamuru açtıktan sonra üzerine yumuşak tereyağından sürün

İkinci olarak, tarçınlı karıştırdığınız şekeri hamurun üstüne serpin

Üçüncü olarak, hamuru rulo şeklinde sarın

Bıçakla dilimlere ayırın ve tepsiye yerleştirin


Bu şekilde 1 saat daha mayalanmaya bırakın

Fırınınıza bağlı olarak 350 F (177 C) ısınmış fırında 25-30 dk civarında pişirin

Üzeri için verilen malzemeleri karıştırarak ruloların üzerine gezdirin

Ekleme : Yorumlarda sevgili arkadaşım Reyhan'a krem peynirle yapılan krema tarifini yollayacağımı iletmiştim Kendisi yolladığım tarifi uygulamış ve beğenmişler Buraya internetten bulduğum bu krema tarifini de ekliyorum Eğer tarifi yapmaya karar verirseniz, üzeri için bu kremayı kullanmanızı tavsiye ederim



Krem peynirli krema :



113 g krem peynir (oda sıcaklığında )

1/2 cup eritilmiş tereyağı

1+3/4 cup pudra şekeri

1 tsp vanilya

1 tbsp süt



Hepsini iyice çırpıp, krema haline getirin ve sıcak ruloların üzerine sürün Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla