Konu
:
Beşamelli Tavuklu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Beşamelli Tavuklu Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamelli Tavuklu Börek
Malzemeler:
3 adet tavuk göğsü
tuz
karabiber
1,5 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
4 yufka
su
zeytinyağı
galeta unu
tarifi
Tavuk etlerini haşlayın
Haşlandıktan sonra hepsini didikleyip tuz
ve karabiberle karıştırın
Beşamel sosu hazırlamak için tereyağını eritin
Unu ekleyip birkaç dakika kavurun
Sütü azar azar ekleyin
Biraz tuz ekleyin
Çırpma teliyle karışım yoğunlaşana kadar pişirin
Ara sıra karıştırarak oda sıcaklığına gelmesini sağlayın
Ilınınca sosu tavuk etleriyle karıştırın, yufkalardan birini serin
Üzerine su ve zeytinyağı karışımını fırça yardımıyla sürün
Diğer yufkayı bunun üzerine koyun
Üst üste iki yufkayı 12 eşit parçaya bölün
Her bir parçanın geniş tarafına tavuklu içten bir miktar koyun
Geniş bir sigara böreği sarar gibi sarın
Böreğin ucuna fırçayla su+zeytinyağı sürün
Aynı işlemi kalan iki yufka için de yapın
2 ayrı tabağa su ve galete unu koyun
Böreklerin her iki tarafını suda ıslatıp galeta ununa bulayın
Börekleri yağlanmış tepsiye dizin
Önceden ısıtılmış 200C fırında üzerleri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul