Konu
:
Kahvaltılık Yağlama
Yalnız Mesajı Göster
Kahvaltılık Yağlama
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kahvaltılık Yağlama
kayseri yağlaması - kahvaltılık tarifi - mayalı yağlamaMalzemeler:
1 paket kuru maya veya 1 küp yaş maya
1 çay bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
Un (yaklaşık 5 bardak)
Tuz
400 gram kıyma
2 orta boy soğan
2 rendelenmiş domates
1 biber
Tuz, toz kırmızı biber
1 çay bardağı sıcak su
3 kaşık tereyağı
üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
Yapılışı:
Tereyağını eritin, soğanları kavurun, kıymayı ekleyip ara sıra karıştırın
İnce kıyılmış biberleri ekleyinç en son domatesi ve sıcak suyu ekleyin kısık ateşte pişirin
Tuz ve toz biberi ekleyip ateşten alın
Yaş maya kullanacaksanız ılık suyun içine şeker ve mayayı ekleyip eritin
Kuru maya kullanacaksanız böyle bir işleme gerek yok
Tuzu, şekeri, suyu, mayayı, sütü bir kaba alın, yavaş yavaş unu ekleyip yoğurun
Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp servis tabağı büyüklüğünde incecik açın
Hamurun üzerini örtün kurumasın
Açtığınız hamurları sacta veya yağsız teflon tavada arkalı önlü pişirin
Pişen hamurların üzerine kıymalı harçtan bir kaşık ekleyip üst üste koyun
4 parçaya bölüp sarımsaklı yoğurtla beraber servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul