Konu
:
Katlama Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Katlama Böreği
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Katlama Böreği
Katlama Böreği Tarifi - Katlama Böreğinin Yapılışı - Katlama Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler:
-2 kg Un
-250 gram Yoğurt
-1 su bardağı sıvıyağ
-2 bardak su
-bir miktar tuz
Yapılışı:
Yukarıda malzemeler karıştırılarak yumak haline getirilip dinlendirilir
Biraz un ve nişasta ile tavlanıp,yedi yufka(pazı) açılır
Açılan her yufka yağlanır
Sonra bu yufkalar rulo haline getirilir ve birer parmak arayla kesilir
Kesilen hamurlar tekrar açılır ve bol yağda kızartılır
Kabarması içinde göbek kısmına kaşıkla hafifçe vurulur
Piştikten sonra üzerine bir miktar toz yada pudra şeker ilave edilerek servis yapılır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul