Yalnız Mesajı Göster

Katlama Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katlama Böreği



Katlama Böreği Tarifi - Katlama Böreğinin Yapılışı - Katlama Böreği Nasıl Yapılır
Malzemeler:

-2 kg Un

-250 gram Yoğurt

-1 su bardağı sıvıyağ

-2 bardak su

-bir miktar tuz


Yapılışı:


Yukarıda malzemeler karıştırılarak yumak haline getirilip dinlendirilirBiraz un ve nişasta ile tavlanıp,yedi yufka(pazı) açılırAçılan her yufka yağlanırSonra bu yufkalar rulo haline getirilir ve birer parmak arayla kesilirKesilen hamurlar tekrar açılır ve bol yağda kızartılırKabarması içinde göbek kısmına kaşıkla hafifçe vurulurPiştikten sonra üzerine bir miktar toz yada pudra şeker ilave edilerek servis yapılır


Alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla