Yalnız Mesajı Göster

Açma Muska Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Açma Muska Böreği



muska böreği nasıl yapılır - açma börek tarifi - açma muska böreği yapılışı



Malzemeler:


1 çay bardağı sıvıyağ,

1 su bardağı süt ve su karışımı,

2 adet yumurta,

1 tatlı kaşığı tuz,

1 çay kaşığı kabartma tozu,

un,

1 çorba kaşığı sirke

1 paket margarin

Peynirli harç için malzeme:

Yarım kalıp beyaz peynir

yarım demet maydanoz


Hazırlanışı:


Bir kaba sıvıyağ, süt, su, bir yumurta, tuz, kabartama tozu ve sirke konup karıştırılır Elenmiş un katılarak yumuşak bir hamur yapılır Hamur altı parçaya ayrılarak üzeri örtülüp 15-20 dakika dinlendirilir Dinlendirilen hamurlar unlanarak olabildiğince ince açılır Özerine eritilmiş margarin sürülüp bohça şeklinde kat araları da yağlanarak katlanır Üzerleri örtülerek donması için buzdolabında bekletilir Daha sonra buzdolabından alınarak iki bohça üst üste konarak merdane ile 30 cm' kadar büyültülerek açılır Hamurlar enine ve boyuna üçe kesilerek dokuz parça elde edilir Parçaların ortasına peynir, maydanoz ve yumurta akı karışımı konup üçgen şeklinde katlanır Tepsiye dizilip üzerine yarım çorba kaşığı süt karıştırılmış yumurta sarısı sürülür Önceden ısıtılmış fırında pişirilir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla