Konu
:
Tavuklu Tart
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Tart
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Tart
Tavuklu Tart Tarifi - Tavuklu Tart Nasıl Yapılır - Tavuklu Tartın Yapılışı
Malzemeler:
hamuru için:
1/2 paket tereyağı veya margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
2
5-3 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
tuz
üzeri için:
1/2 tavuk göğsü(haşlanmış)
1 büyük konserve garnitür veya haşlanmış 1'er adet patates,havuç ve 100gr bezelye
tuz,karabiber
sosu için:
3 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
tuz
75 gr kaşar rendesi
Yapılışı:
unu eleyip havuz gibi açalım
hamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip,özlü bir hamur yoğuralım
25-30 cm çapındaki fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim
hamuru kenarları 2-3 cm yukarıda kalacak şekilde kalıba yerleştirelim
ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim
bir kapta tiftiklenmiş tavuk göğsünü,garnitürü,tuz ve karabiberi karıştıralım
tavaya sıvıyağı alalım
unu ekleyip hafifçe sararıncaya kadar karıştıralım
karıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirelim
ocaktan alıp tavuklu harcı ekleyelim ve iyice karıştıralım
pişen tart hamurunun üzerine yayalım
üzerine bolca kaşar rendesi serpip fırının üst gözünde kaşarlar iyice eriyinceye dek pişirelim
arzuya göre tartölet kalıplarında da pişirilebilinir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul