Konu: Tavuklu Tart
Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Tart

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Tart



Tavuklu Tart Tarifi - Tavuklu Tart Nasıl Yapılır - Tavuklu Tartın Yapılışı



Malzemeler:

hamuru için:


1/2 paket tereyağı veya margarin

2 çorba kaşığı yoğurt

25-3 su bardağı un

1/2 paket kabartma tozu

tuz

üzeri için:


1/2 tavuk göğsü(haşlanmış)

1 büyük konserve garnitür veya haşlanmış 1'er adet patates,havuç ve 100gr bezelye

tuz,karabiber

sosu için:

3 çorba kaşığı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

tuz


75 gr kaşar rendesi

Yapılışı:


unu eleyip havuz gibi açalımhamur için gerekli tüm malzemeleri ekleyip,özlü bir hamur yoğuralım

25-30 cm çapındaki fırın kabını margarinle yağlayıp tabanına un serpelim

hamuru kenarları 2-3 cm yukarıda kalacak şekilde kalıba yerleştirelim

ısıtılmış 200 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirelim

bir kapta tiftiklenmiş tavuk göğsünü,garnitürü,tuz ve karabiberi karıştıralım

tavaya sıvıyağı alalımunu ekleyip hafifçe sararıncaya kadar karıştıralımkarıştırmaya ara vermeden sütü ve tuzu ekleyerek koyulaşıncaya kadar pişirelim

ocaktan alıp tavuklu harcı ekleyelim ve iyice karıştıralım

pişen tart hamurunun üzerine yayalımüzerine bolca kaşar rendesi serpip fırının üst gözünde kaşarlar iyice eriyinceye dek pişirelim

arzuya göre tartölet kalıplarında da pişirilebilinir

Alıntı Yaparak Cevapla