Yalnız Mesajı Göster

Balkabaklı Arnavut Boreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabaklı Arnavut Boreği



arnavut böreği - kabak böreği - kabaklı börek - balkabaklı arnavut böreği nasıl yapılır



MALZEMELER

Hamur icin

Un

Tuz

Su

Sivi Yag

Ic malzeme


Balkabagi

Seker


YAPILIŞI


Un Su tuz eklenerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edilir Ve hamur 20-30 dakika dinlendirilir Dinlenen hamur portakal- mandalina buyuklugunde parcalara ayrilir ve oklavayla acilir


capi 15-20 cm olana kadar uzerine yag dokulur ve dinlendirilmeye birakilir bu sekilde dinlenen hamur bir ortunun uzerinde elle sagindan solundan cekistirilerek cok rahat bir sekilde acilirfazla yirtmamaya ozen gosterin ama yirtilmasida o kadar onemli degil hamur zar gibi ince olur


baska bir tarafta rendelenmis balkabagina seker ilave edilip guzelce karistirilir ve acilan hamurun uzerine serpilir ortunun karsilikli kenarlarindan tutulup hamur yuvarlanir ve bir tepsiye yuvarlak olacak sekilde konur yuksek sicaklikta pisirilir ve afiyetle yenir



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla