Konu
:
Patatesli Karnıyarık Börek
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Karnıyarık Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patatesli Karnıyarık Börek
Patatesli Karnıyarık Böreği tarifi - Patatesli Karnıyarık Börek nasıl yapılır
Malzemeler:
1 paket taze yufka
3 adet haşlanmış orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
1 kase yoğurt
tuz, pul biber
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvıyağ
Hazırlanışı:
Yufkalarımızı tek tek ayıralım
Haşlanmış patateslerimizi rendeleyelim, kaşar, tuz ve pul biberle karıştıralım
Derin bir kasede de yoğurt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırıp çırpalım
Açtığımız yufkaları ikiye bölelim
Yarım ay şeklinde olan yufkanın uc kısmının bir tarafını içe katlayalım
1 karışa yakın bi ksım içe katlandıktan sonra, hazırladığımız yoğurtlu karışımdan bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürelim
Daha sonra patates harcından katladığımız tarafın yarısını örtecek kadar yayalım
Yufkanın yan uçlarını içe bükerek yaygın bir şeklide saralım
Dikdörtgen bir şekil elde etmeye çalışalım
Tüm Yufkaları bu şekilde hazırlayalım
Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra bir bıçakla üzerlerini çizer gibi keselim
Üzerine bir fırça yardımıyla hazırladığımız yoğurt, yumurta ve yağ karşımından sürelim
180 dereceli fırında üzerleri kızarıp çıtır çıtır olana kadar pişirelim
Patatesli karmıyarık böreğimiz servise hazır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul