Konu
:
Oktay Ustanın Cevizli Kömbe Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Oktay Ustanın Cevizli Kömbe Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Oktay Ustanın Cevizli Kömbe Tarifi
Resimli Kömbe Tarifi - Kömbe tarifi - kömbe nasıl yapılır - kömbenin yapılışı
Kullanılan Malzemeler:
5 su b
un
1 tatlı k
tuz
Su
İç harcı için:
150 gr
tereyağı
2 su b
ceviz
Sıvıyağ
Tarifin Hazırlanışı
1 yumurta
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına unu alın
Üzerine tuzu serperek harmanlayın
Alabildiği kadar su ile hamuru yoğurun
Hazır olan hamuru 2 ‘ye bölerek olabildiğince ince açın
2 su bardağı cevizi parçalayıcıdan geçirin
Kömbe hamurunu üzerine eritilmiş tereyağı ve sıvıyağ sürün
Kömbe hamurunu elinizle esnetin
Üzerine ceviz serpin
Daha sonra kömbe hamurunu rulo yapın
Yuvarlak fırın tepsisini sıvıyağ sürün
Kömbeyi tepsinin ortasından başlayarak yuvarlak olarak sarın
Üzerine yumurta sarısı sürerek üzerine biraz bastırın
Bir süre beklettikten sonra 180 derecede pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul