Konu
:
Balıklı Krep
Yalnız Mesajı Göster
Balıklı Krep
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Balıklı Krep
MALZEMELER
2 Çorba Kaşığı Un
1 Yumurta
Karabiber
4 Çorba Kaşığı Süt
150 gr Füme Somon
4 Çorba Kaşığı Süt Kreması
1 Salatalık
2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu
4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Demet Dereotu
50 gr Havyar
Tuz, Kızartmalık Yağ
HAZIRLANIŞI
Un, süt ve yumurtayı karıştırın
Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin
Kreplerin soğumasını bekleyin
Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın
Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin
Süt kremasını tuz ve karabiberle tatlandınn
Kremayı somonların üzerine sürün
Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın
45 dakika buzlukta bekletin
Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin
Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun
Dereotunu yıkayıp ayıklayın
Sap kısımlannı kesip kalan kısımlannı ince ince kıyın
Krep rulolannı dokuz ince dilim halinde doğrayin
Tabaklara üçer dilim yerleştirin
Marinatı üzerinde gezdirin
Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul