Yalnız Mesajı Göster

Balıklı Krep

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı Krep



MALZEMELER

2 Çorba Kaşığı Un

1 Yumurta

Karabiber

4 Çorba Kaşığı Süt

150 gr Füme Somon

4 Çorba Kaşığı Süt Kreması

1 Salatalık

2 Tatlı Kaşığı Limon Suyu

4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ

1 Demet Dereotu

50 gr Havyar

Tuz, Kızartmalık Yağ


HAZIRLANIŞI

Un, süt ve yumurtayı karıştırın Oluşturduğunuz hamuru 30 dakika kadar dinlendirin Yapışmaz bir tavada yağ ısıtın ve iki tane krep pişirin Kreplerin soğumasını bekleyin

Füme somonları eşit olarak kreplerin üzerine yayın Kenarlarında boşluk kalmasına dikkat edin Süt kremasını tuz ve karabiberle tatlandınn Kremayı somonların üzerine sürün Krepleri rulo yapıp alüminyum folyo ile kaplayın 45 dakika buzlukta bekletin

Salatalığı yıkayıp kabuğunu soymadan dilimleyin Sıvıyağ, limon suyu, tuz ve karabiberden bir marinat oluşturun

Dereotunu yıkayıp ayıklayın Sap kısımlannı kesip kalan kısımlannı ince ince kıyın Krep rulolannı dokuz ince dilim halinde doğrayin Tabaklara üçer dilim yerleştirin Marinatı üzerinde gezdirin Dereotu, salatalık, havyarla süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla