Konu
:
Ballı Gevrekler
Yalnız Mesajı Göster
Ballı Gevrekler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ballı Gevrekler
Malzemeler :
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı su
* 175 gr
tereyağı
* 3 çorba kaşığı bal
* 350 gr
yulaf ezmesi
* 50 gr
fındık
* 50 gr
ceviz
* 125 gr
kabuksuz kabak çekirdeği
Hazırlanışı :
Şeker ve suyu kaynatıp şurup haline getirin
Soğumaya bırakın
Hazırladığınız şuruba, eritilmiş tereyağını ve balı ilave edin
Yulaf ezmesi, dövülmüş fındık, ceviz ve kabak çekirdeğini ekleyip karıştırın
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın
Hazırladığınız ballı karışımı, kalınlığı 1 cm olacak şekilde tepsiye yayın
180 derece ısıtılmış fırında altın sarısı renk alıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin
Fırından çıkarıp 5 dakika beklettikten sonra çubuk şeklinde kesin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul