Konu
:
Çemenli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Çemenli Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çemenli Ekmek
Malzemeler:
* 2 su b
un
* 2 su b
kepekli un
* 1 çorba k
tuz
* 1 çorba k
tozşeker
* 1 p
kuru maya
* 2 çorba k
sıvıyağ
İçi için:
* 1 kase çemen
* 1 kase ceviz
* 1 çorba k
kekik
* sıvıyağ
Hazirlani$i:
Karıştırma kabına unları alalım
üzerine kuru mayayı,tuzu,tozşekeri alıp karıştıralım
Daha sonra üzerine sıvıyağ ve alabildiği kadar su ilave ederek ekmek hamuru kıvamında bir hamur hazırlayalım
Diğer tarafta çemenin içine kırılmış ceviz ve kekiği ilave edelim
Daha sonra üzerine biraz sıvıyağ ve su ilave ederek kıvamını sürülebilir hale getirelim
Hamuru elips şeklinde açalım ve heryerine çemenli karışımdan sürelim
Daha sonra sıkıca rulo yapalım
Ruloyu iyice incelterek uzatalım
Daha sonra dikine bıçakla keselim
Böylece içi de gözüken hamuru örgü çilesi gibi saralım
Bu hamurdan yaklaşık 10 tane ekmek çıkıyor
Daha sonra 180 derecelik fırında pişirelim
Yanında ayran veya çayla ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul