Konu
:
Fındıklı Kete
Yalnız Mesajı Göster
Fındıklı Kete
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fındıklı Kete
malzemeler
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı dövülmüş fındık
tarifi
Yoğurma kabına ılık su, maya ve şeker konur eritilir
Üzerine yumurta, ikinci yumurtanın akı, (sarısı üzerine sürmek üzere ayrılır) süt, yumuşak tereyağı eklenir karıştırılır
Kulak memesi kıvamını alana dek un eklenerek yoğrulur
Hamur 1 saat kadar dinlendirilir
Daha sonra yarım limon kadar parçalar alınır
Olabildiğince ince açılır
Yüzeyine yeteri kadar sıvı yağ sürülür, fındık serpilir
Önce fazla sıkı olmayan bir rulo yapılır, sonra gül börek gibi kendi etrafında sarılır
Keteler yağlanmış tepsiye aralıklı konur
Üzerine yumurta sarısı sürülür
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul