Konu
:
Biberli Peynirli Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Peynirli Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Peynirli Ekmek
Biberli Peynirli Ekmek Tarifi - Biberli Peynirli Ekmek Yapılışı - Biberli Peynirli Ekmek Nasıl Yapılır - Biberli Peynirli Ekmek Malzemeleri
1 su bardağı ılık süt
1 yemek kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 su bardağı kepekli un
3 su bardağı normal un
Ayrıca;
½ su bardağı lor peyniri
1 yemek kaşığı tatlı pulbiber
Ilık süt, maya ve tozşekeri hamur yoğurma kabına aktarıp çatalla çırpın
Sıvıyağ, yoğurt ve tuzu ekleyip karıştırmaya devam edin
Lor peyniri ve pulbiberi de katın
Kepekli unu ve normal unu ilave edip yoğurmaya başlayın
Oldukça yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz
Hamuru toplayın ve üzerini mutfak peçetesiyle örterek oda sıcaklığında 40 dakika bekletin
Dinlenen, mayalanıp kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parçaları yuvarlayın
Sonra da avuçlarınız arasında uzatıp bastırın
İçlerine hazırladığınız içten koyup kenarlarını tıpkı pide gibi üzerlerine katlayın
Ama iç harcının üzerini kapatmayın
(minik pideler hazırlayın) Oda sıcaklığında 20 dakika daha bekletin
Pideleri 5 dakika önceden ısıtarak 200 dereceye ayarladığınız fırında iyice kızarıncaya kadar, en az 25 dakika pişirin
Çıkarın ve sıcak sıcak servise sunun
Sahrap Soysal
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul