Konu
:
Bezelyeli Etli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Bezelyeli Etli Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bezelyeli Etli Börek
Malzemeler:
1 Paket Milföy Hamuru (10 luk pakette)
250 gr Kuzu Eti
2 Adet Orta Boy Soğan
2 Adet Orta Boy Domates
1 Su Bardağı Haşlanmış Bezelye
1 Yumurtanın Sarısı
1 Demet Maydanoz
1 Çorba Kaşığı Margarin
1/2 Çay Bardağı Sıvı Yağ
HAZIRLANIŞI :
Tencereye margarini ve sıvı yağı alarak, kızdıralım
Fındık iriliğinde doğranmış kuzu etlerini ilave edelim
Bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım
Soğanları ilave edip pembeleştirelim
Kabukları soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış domatesleri de ilave ederek 5 dakika daha pişirelim
Tuz, karabiber ve ince ince doğranmış maydanozu ekleyerek ateşten alalım
Milföy hamurlarının ortasına etli harçtan bir miktar koyalım
Zarf şeklinde kapatarak ters çevirelim
Üzerine milföy hamurundan kestiğimiz şeritlerle süsler yapalım
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizelim
Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında börekleri 5 dakika pişirelim
Isıyı 170 dereceye indirerek üzerleri kızarana dek pişirelim
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul