Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Açık Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Açık Börek



Lezzetli bir börek denemesi


İçindekiler (4 dilim)

  • 3 adet patlıcan
  • 200 ml krema
  • 1 adet yumurta
  • 50 gram kaşar peynir
  • 1 adet yufka
  • tuz

Hazırlanışı

[*]Patlıcanlar közlenip püre haline getirilir[*]Yufka 24 çapında bir tepsiye döşenir Kenarlarındaki fazlalıklar koparılıp tabana yerleştirilip, dibi kalınlaştırılır[*]Yumurta ve krema çırpılıp püre halindeki patlıcan ve kaşar peynir ile karıştırılır[*]Tuz eklenir[*]Karışım tepsiye dökülür[*]Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla