Yalnız Mesajı Göster

Peynirli Pide

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Pide






Malzemeler:

Sunger Baslangic Mayasi icin:

- 4 cay kasigi dolusu kuru tozmaya

- 1 cay kasig seker

- 1/2 su bardagi ilikta nsicakca su

- 1/2 su bardagi un


Hamuru icin:

- 3 1/2 su bardagi ekmek unu veya normal un

- 2 cay kasigi tuz

- 3 yemek kasigi zeytinyagi

- 1 bardak + 1 yemek kasigi iliktan sicakca su


Peynirli ici icin:

- 2 su bardagi kadar catalla ezilmis beyaz peynir

- 2 yumurta

- arzuya gore tuz, kirmizi biber

(butun malzemeleri karistirip hazir hale getirin)


Ustune:

1 hafif cirpilmis yumurta


Yapilisi:


Baslangic mayasi icin tozmayayi suyun icine serpip eritin

Sekeri ilave edip sicak yerde 10 dakika kadar bekletin

Kabarma belirtileri olunca unu ilave edip karistirin

Yarim saat kabarmaya birakin

Hamuru yapmak icin unu genisce bir kaba alin Ortasini havuz gibi acip icine baslangic mayasini, tuzu ve zeytinyagini koyup hamur yapin

15 dakika hamuru iyice yogurun Hamurunuz once yapiskan olacaktir ancak yogurdukca yapiskanligini giderecektir

Yogruma islemi bittikten sonra genisce kaba koyup ustunu nemli bir bez veya strecfilm (plastik wrap) ile kapatip 1 saat kadar mayalanmaya birakin

Mayalanmis hamuru hafif unlu tezgaha alip biraz yogurduktan sonra 8 esit parcaya bolup 15-20 dakika dinlendirin

Firininizi 500F (250C) dereceye getirip onceden isitin

Hafif unlu tazgahta ilk sekil verdiginiz hamurdan baslayarak merdane ile orta incelikte oval sekli vererek acin 1cm kadar kenarlardan bosluk birakip iclerine hazirladiginiz icten surun

Kenarlarindan icin ustune gelecek sekilde katlayip uc kisimlarini bastirip birlestirin Yumurta sarisi surun

Tepsinizin buyuklugune gore her tepsiye ikiser tane yerlestirip kizgin firinda 6-10 dkika arasi pisirin (Firininizin isisi az ise daha uzun surede pisecektir)

Pideler piserken digerlerini hazirlayip hepsini bu sekilde bitirin

Eger pidelerinizin yumusak kalmasini istiyorsaniz genis bir tavada pisirdikce ustuste koyup kapagini kapatin

Alıntı Yaparak Cevapla