Yalnız Mesajı Göster

Levrek Lahmacun

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Levrek Lahmacun



Levrek Lahmacun Tarifi - Levrek Lahmacunun Yapılışı - Levrek Lahmacunun Hazırlanması


Malzemeler:


100 gr fileto çıkarılmış ve çok ince doğranmış levrek

100 gr mayalanmış hamur

1 adet ince ince doğranmış orta boy domates

2 adet çarliston biber

2 diş sarımsak

1 adet ince parçalar halinde doğranmış orta boy kuru soğan

1 kaşık domates suyu

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz


Yapılışı:

Bir tavaya tereyağını koyup eritin Üzerine doğramış olduğunuz kuru soğanı ilave edin Ardından da biber, sarımsak, domates ve domates suyunu ekleyin Son olarak levrek filetoyu da katın 5 dakika boyunca sote edin Mayalanmış hamuru el içi büyüklüğünde olacak, şekilde incecik açıp, hazırlamış olduğunuz malzemeleri elinizde bastırarak içine yayın 180 derecelik ısıtılmış fırında, yaklaşık 8 dakika boyunca pişirdikten sonra, servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla