Yalnız Mesajı Göster

Zırıkta(Kabarcık) Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zırıkta(Kabarcık) Tarifi



Zırıkta(Kabarcık) - Zırıkta(Kabarcık) Nasıl Yapılır - Zırıkta(Kabarcık) Yapılışı

Malzemeler:


2 su bardağı buğday unu

2 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz


Yapılışı:


Önce un ile su karıştırılarak bulamaç haline getirilir Yoğurt, yumurta ilave edilerek bulamaç iyice çırpılır Bu bulamaç akıcı bir kıvam alınca, önce bir tavaya zeytinyağı dökülür Yağ kızdıktan sonra bu bulamaçtan yemek kaşığı ile yağın içine kaşık kaşık ayrı ayrı dökülür Hamurların her iki yüzü kızartılır Bir başka kapta yapılmış ve soğutulmuş balı bu kızaran hamurların üzerine diğer bir kaba alarak dökeriz Bu tertip hamurlar bitinceye kadar sürdürülür Eğer hazır bal yoksa hamurların üstüne toz şeker dökülerek yenir

Alıntı Yaparak Cevapla