Konu
:
Milföylü Pırasalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Milföylü Pırasalı Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Milföylü Pırasalı Börek
Malzemeler:
- 2 pırasa
- 1 yeşil soğan (yeşil ve beyaz kısmı birlikte kullanılıyor)
- 1 irice domates
- 250gr
kıyma
- bir avuç maydanoz
- tuz ve karabiber
- 2 parça yuvarlak milföy ( 28′lik yuvarlak kalıbı kaplayacak büyüklükte)
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı
1- Pırasayı ve soğanı ince ince doğrayın
Azıcık zeytinyağında çevirin
Pırasalar yumuşayınca kıymayı ekleyin, birlikte kavurun
Kıyma suyunu salıp çektikten sonra domatesi rendeleyin, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Pırasanın bu şekilde pişmiş hali bizde kıymalı pırasa yemeği oluyor
2- Milföyün birini kalıba yerleştirin
Kenarlarını gerekirse kesin
Pırasalı içi kubbe şeklinde yayın (benimki kubbe olmadı, orası ayrı bir konu)
Diğer milföyü kapatıp, kenarlarını bastırın
(Aslında pithiviers’in kenarları için belli bir kapatma şekli var, ancak benim onu yapmam mümkün olmadı
Artan hamurları burgu şeklinde yerleştirmek çok daha kolay geldi
) Üzerine yumurta sarısını sürün ve bıçakla dalga şeklinde çizikler açın
175° C’de üzeri kızarana kadar pişirin
Eğer milföy kalın olursa bıçakla açılan çizgiler çok güzel kabarıyor
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul