Konu
:
Peynirli Katmer Börek
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Katmer Börek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Katmer Börek
Peynirli Katmer Börek Tarifi - Peynirli Katmer Börek Nasıl Yapılır - Peynirli Katmer Böreğin Yapılışı
Malzemeler:
Hamuru için:
3 yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı Ayçiçek Yağı
2 su bardağı ılık Süt
3 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
Arası için:
250 gr
margarin
Açmak için:
2 su bardağı nişasta
İç Malzemesi;
250 gr
Yağlı Peynir
Yapılışı:
Hamur için olan malzemelerle hamuru yoğurun ve yarım saat dinlendirin
Dinlenen hamuru 24 eşit bezeye ayırın
Her bezeyi nişasta ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın
Margarini eritin ve bu açtığınız 24 bezenin 12 tanesine, erittiğiniz margarinden sürün
Diğer 12 bezeyi margarin sürdüğünüz bezelerin üzerine kapatın
Böylece 12 adet 2 katlı yufkamız oldu
Bu 2 katlı 12 yufkayı, yine nişasta ile ayrı ayrı açın
Erimiş margarin sürüp, bu seferde bohça şeklinde katlayın
Buzdolabında yarım saaat dinlendirin
Dinlenmiş hamurları tepsinizin büyüklüğüne göre, yine nişasta kullanarak açın ve yağlayın
Açtığınız yufkaların uç kenarlarına, içine ufalanmış peynirimizi koyun
Rulo şeklinde sardığınız hamurları, yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye sıralayın
Böreklerin üzerine dilim şeklinde çizikler atın
Üzerine az bir su ile açtığınız yumurta sarısı sürün
180 derecede pişirin
Piştikten sonra rulo böreğimizi dilimleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul