Yalnız Mesajı Göster

Biberiyeli Tepsi Ekmeği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biberiyeli Tepsi Ekmeği



Kullanılacak Malzemeler


1 çorba kaşığı kuru biberiye

3 dal dereotu

3 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım su bardağı ılık su

30 gr yaş maya

25 su bardağı un

2 dal taze nane

3 dal maydanoz

Tuz


Hazırlanma Şekli


*Mayayı yarım su bardağı ılık suda eriyinceye kadar karıştırıp 5 dakika bekletin Unu hamur yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın Tuz, 2 kaşık sıvıyağ ve mayalı karışımı ilave edip yoğurun Hamuru top şekline getirip 1 saat dinlendirin


*Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın Maydanoz, nane biberiye ve dereotunu temizleyip kıyın Tüm yeşillikleri hamura ilave edip tekrar yoğurun Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayın


Hamuru fırın tepsisine alıp elinizle bastırarak yayın Üzerine bıçakla baklava dilimi şeklinde çizgiler çizin Kalan yağı fırça ile üzerine sürün10 dakika ılık bir yerde bırakın


Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin Dilimleyip ılık veya soğuk olarak servis yapın


alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla