Yalnız Mesajı Göster

Samsa Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Samsa Böreği



börek tarifleri - samasa böreği tarifi

MALZEMELER

Hamuru için;


* 3 adet yumurta

* 1 çay bardağı sıvı yağ

* 1 tatlı kaşığı sirke

* 2 dolu kaşık yoğurt

* Aldığı kadar un

* Yarım paket kabartma tozu

* Tuz


Yağlamak için; 150 gr tereyağı, yarım çay bardağı zeytinyağı


İç malzeme; Beyaz peynir

TARİF


Hamur malzemelerini iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın


Hamuru cevizden biraz büyük bezelere bölün ve bezelerin üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar dinlenmeye bırakın (Hamurdan yaklaşık 18 beze çıkması gerekiyor)


Küçük bir tavada tereyağını eritip kızartın, üstüne sıvıyağı da ekleyin


Bezeleri üçerli gruplara ayırın


Her gruptaki bezeleri yaklaşık 30-35 cm çapında açıp, aralarını erittiğiniz tereyağı ve sıvı yağı karışımıyla yağlayıp üst üste koyun


Üst üste koyduğunuz yufkaların dört tarafından içe katlayarak kare şeklinde bir hamur elde edin Daha sonra hamuru bıçakla dört kare parçaya bölüp her bir karenin üstüne yeteri kadar beyaz peynir koyup, köşeden köşeye muska şeklinde kapatarak üzerini yağlayın ya da sadece yumurta sarısı sürün


Tüm üçlü yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve 170 dereceye ayarlanmış fırında pişirin

Not: Bu ölçülerle 24 adet börek çıkıyor

Alıntı Yaparak Cevapla