Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Ekmek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Ekmek





Malzemeler


* 1 + 1/3 su bardağı ılık su

* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker

* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz

* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya

* 3 su bardağı un

* 1/2 su bardağı haşhaş tohumu

Hazırlanışı


1 Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur

2 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir

3 Kabaran hamur tekrar yoğurulur

4 Yoğurulan hamur tezgaha açılır

5 Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır

6 Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır

7 Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır

8 Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir

9 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla