Konu
:
Haşhaşlı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Ekmek
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Ekmek
Malzemeler
* 1 + 1/3 su bardağı ılık su
* 2 + 1/2 yemek kaşığı şeker
* 1 + 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 + 1/4 tatlı kaşığı instant maya
* 3 su bardağı un
* 1/2 su bardağı haşhaş tohumu
Hazırlanışı
1
Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğurulur
2
40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir
3
Kabaran hamur tekrar yoğurulur
4
Yoğurulan hamur tezgaha açılır
5
Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır
6
Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır
7
Ağzı kalapı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır
8
Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir
9
180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul