06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mini Karisik Pizza
Hamuru icin:
3-4 su bardagi arasi un,
1 su bardagi el yakmayacak sicaklikta isitilmis su
2 tatli kasigi kuru toz maya
1 tatli kasigi seker
2 cay kasigi tuz
1 yemek kasigi kadar zeytinyagi
Pizza sosu icin:
3 yemek kasigi domates salcasi
1 cay bardagina yakin ilik su
2 tatli kasigi kekik
1bucuk tatli kasigi reyhan
tuz, sarimsak tozu, biraz karabiber
Ust Malzemeleri:
2 bardak kadar rendelenmis mozarella peyniri
ince dilimlenmis sucuk
1 kucuk sogan
100 gr kadar kiyma
tuz, karabiber
Yapilisi:
- Genis hamur yogurma kabinin icine suyu koyup toz mayayi serpistirin
- Sekeri ilave edip 5 dakika kadar kabarmasi icin bekleyin
- Daha sonra tuz, zeytinyagini ekleyip 3 bardak unu ilave edip yogurmaya baslayin ele yapismayaca hale gelene kadar un ilave edip 5 dakika kadar yogurun
- Top haline getirip hafif yagladiginiz yogurma kabiniza tekrar koyup uzerini plastik wrap ile kaplayip kabarmaya birakin (iki katina cikana kadar, yaklasik 45dak -1saat arasi)
- Hamuru uce ayirip yuvarlak toplar yapin Her birini merdane ile orta incelikte acin
- Tepsinizi yaglayin veya daha iyisi misir unu serpistirin
- Hamurlari tepsinize gore yerlestirin Gerekirse iki tepsi kullanin
- Sos malzemelerinizi bir kasede karistirip tahta kasigin tersi ile actiginiz hamurlarin ustune surun
- Sogani ince dograyip kavurun, Kiymayi ve tuz, karabiber, arzuya gore kekik ilave edip kavurmaya devam edin
- Hamurlarin birine kavurdugunuz kiymayi bir kat yayin (cok kalin olmamasina dikkat edin, yeteri kadar koyup fazlasini ayirin )
- Kiymanin ustune ince bir kat mozarella peyniri serpistirin
- Diger hamuru bu sefer daha fazla peynir ile kaplayip sucuklari yerlestirin
- Son hamuru ister sade peynirli, isterseniz evinizdeki malzemelere gore peynirin ustune ince dilimlenmis mantar, dilimlenmis dolmalik biber, sogan, cekirdeksiz dilimlenmis zeytin ile farkli bir ust hazirlayin
- Onceden isitilmis 450F (225C) dereceli firinda peynir eriyip kizarana kadar pisirin
|
|
|