Konu
:
Halışga
Yalnız Mesajı Göster
Halışga
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Halışga
Malzemeler ·
3 bardak elenmiş mısır unu,
· 5 su bardağı su, ·
4 adet ev yufkası,
· bir bardak ceviz içi,
· margarin veya tereyağı
Hazırlanışı:
Su tencereye konulur, kaynamaya bırakılır
Elenmiş mısır unu kaynamakta olan suyun içine konularak karıştırılır ve koyu bir kıvamda pişirilir
Pişen hamur bir tepsiye dökülür ve kaşıkla üzeri düzeltilir
Bir havanda dövülmüş olan ceviz tepsideki pişmiş hamurun üzerine serpilir
Cevizlerin üzerine daha sonra da toz şeker serpilir
Tavada kızdırılan margarin ya da tereyağ halışganın üzerinde gezdirilir
Dilim dilim kesilerek servise sunulur, afiyetle yenir
Halışganın üzerine istenirse, şeker yerine pekmez de ilave edilir veya bir su bardağı süt ilave edilerek yenilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul