Konu
:
Kuşbaşılı Pide
Yalnız Mesajı Göster
Kuşbaşılı Pide
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuşbaşılı Pide
Malzemeler:
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
20 gr
yaşmaya
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
İçine:
400 gr
kuşbaşı kuzu eti
3 adet domates
3 adet sivribiber
2 yemek kaşığı tereyağı
12 tatlı kaşığı tuz
12 tatlı kaşığı karabiber
Üzerine :
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı:
Mayayı ılık suda eritin
Unu ve tuzu ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin
Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın
Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun
Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin
Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin
Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın
Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün
200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul