Yalnız Mesajı Göster

Kuşbaşılı Pide

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuşbaşılı Pide





Malzemeler:


1,5 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı tuz

20 gryaşmaya

Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)

İçine:


400 grkuşbaşı kuzu eti

3 adet domates

3 adet sivribiber

2 yemek kaşığı tereyağı

12 tatlı kaşığı tuz

12 tatlı kaşığı karabiber

Üzerine :


1 adet yumurta sarısı


Yapılışı:


Mayayı ılık suda eritin Unu ve tuzu ekleyip yoğurun, yumuşak bir hamur elde edin

Üzerini örtüp 30 dakika kabarmaya bırakın

Tereyağını tavada eritin ve eti ekleyin, suyunu çekinceye kadar kavurun

Domates ve biberleri doğrayıp ete ekleyin

Baharatları da ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin

Hamuru 2 dakika daha yoğurun ve 2 parçaya ayırın

Merdane ile oval şekilde açıp iç malzemeyi hamurların üzerine yayın ve kenarlarını katlayıp yumurta sarısı sürün

200 derecedeki fırında 20 dakika pişirin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla